ריח לא נעים ומים שמסרבים להישטף דרך הצנרת הם סימנים לקיומה של סתימה בכיור. רבים מאתנו מכירים בסיטואציה מקרוב, אך מעטים הם אלה שיודעים שישנן פעולות תחזוקה בסיסיות שיפחיתו את הסיכוי לחזרתו של התרחיש העגום. קראו את השורות הבאות בעיון רב ותגלו איך תוכלו לתחזק את הכיור בקלות? מה חשוב לעשות בהקדם? וממה כדאי להימנע?
טיפ ראשון: תימנעו מזריקת חומרים שומניים
רבים מאתנו שופכים שאריות שמן לכיור, מתוך מחשבה שאלה "יחליקו" בקלות עד לקו הביוב הגדול, אך האמת היא שדובר בטעות. שכן, החומרים השומניים הללו שמשמשים אותנו למטרות טיגון ובישול, עשויים להצטבר לאחר זמן מה בצינורות הביתיים ולגרום לסתימה. מומחים בתחום ממליצים לזרוק את השומנים, תוך יישום השלבים הבאים:
- קחו קערה
- תרפדו אותה עם שקית ניילון גדולה
- שפכו לתוכה את השמן (לאחר שהתקרר)
- סגרו את השקית היטב ותשליכו אותה לפח
תהיו בטוחים שיישום של פעולה זו יפחית באופן ניכר את ההתמודדות עם סתימות בכיורי המטבח.
טיפ שני: תעניקו לכיור טיפול שבועי
מתי לאחרונה דאגתם לכיור שלכם? אם זה לא קרה מזה זמן רב, כדאי שתדעו שהגיע הזמן להעניק לו טיפול שבועי שיפחית את הצורך ביצירת קשר עם אינסטלטור שיבצע פתיחת סתימה בכיור. נסביר שעליכם לפנות את הכיור מכלים ולנקות את פתח הניקוז תוך שימוש בסקוץ' או מברשת. לאחר מכן, תצטרכו לטפטף 5 – 6 טיפות של סבון כלים, להמתין למשך דקה ולשפוך מים חמים, תוך שאתם מקרצפים את האזור.
טיפ שלישי: תרכשו מסננת חדשה אחת לזמן מה
יש הסוברים שניתן להשתמש במסננת של הכיור לאורך תקופה ממושכת, אך האמת היא שאין זה נכון. המסננת עשויה לאבד את יעילותה לאחר זמן מה מסיבות שונות. לכן, נמליץ להחליף את המסננת כל 3 – 4 חודשים. אם אתם רוצים להימנע מכאב ראש, כדאי שתבצעו הצטיידות מוקדמת של מסננות שיהיו זמינות עבורכם. שכן, הדבר יאפשר להוציא מהארון את המסננת החדשה תוך רגע, מבלי להתעכב עם העניין ולגלות שההמתנה הובילה להצטברות חוזרת של לכלוכים בצינורות.
טיפ רביעי: תשתמשו בפח ייעודי לכיור
זה לא סוד, אנו זורקים לעיתים כוסות קפה שחור, תיונים ושאריות של פירות וירקות לכיור, מתוך מחשבה שננקה אותם בשלב מאוחר יותר. אנחנו כאן כדי להמליץ לכם להימנע מתרחישים אלה ולהכין מראש פח ייעודי שיונח בתוך הכיור, כדי שזה ירכז את כל השאריות, מבלי שהן יישטפו עם המים לצינורות.
מילים אחרונות לסיום
אפשר להימנע מסתימות חוזרות ונשנות, תוך ביצוע פעולות תחזוקה שהוצגו במדריך זה. כעת אתם יודעים מה עליכם לעשות בכל שלב ומהן הפעולות שראוי שלא לבצען. נאחל בהזדמנות זו שתיישמו את הנאמר לעיל באופן מלא ושלא תדעו עוד בעיות אינסטלציה מסוג זה.