איך תבטחו את הבית המשותף שלכם

אתם נמצאים בבניין מגורים רב קומות? מכירים את העובדה שחשוב לבטח דירה? אם כן, הכתבה הזו מתאימה לכם. מה כולל ביטוח בית משותף? ואיך תעשו זאת? למה כדאי לכם בכלל לעשות זאת ומה היתרונות שבכך? האם אתם מתגוררים בבית משותף ואיך יודעים? על כך ועוד מוזמנים ומוזמנות לקרוא בכתבה שלפניכם.

 

האם אני גר בבית משותף?

בכדי לדעת בכלל אם אתם צריכים לעשות ביטוח בית משותף, חשוב שתבינו אם אתם חלק מדיור כזה. לפי חוק המקרקעין בית משותף הוא בית מגורים שמכיל לפחות שתי דירות ואף יותר ורשום כבית משותף בפנקס של הבתים המשותפים בישראל. כלומר, הוא חייב להיות מוגדר ורשום ככזה.

בנוסף, ניתן לבחון בית משותף כאשר מדובר על בניין שיש לו לפחות שלוש קומות, הוא יכול להיות בניין פשוט או מגדל פאר, העיקר זה כמות הקומות שיש בו. כאשר גם בבניין יש יותר מאשר דייר אחד לבד.

 

למה ביטוח

home insurance ביטוח בית משותף  הוא מצרך חשוב בימינו. יש שלוש סיבות עיקריות שחשוב שכדאי לכם לעשות אותו. ראשית, הוא מגן גם על צד ג' שכולל אורחים לדוגמא של דיירי הבניין, בנוסף מבטח עובדים שבאים לעשות פעולות בבניין. כמו כן, ניתן להשתמש בו בכל מצב שנגרם נזק לבניין עצמו למשל אם הייתה סופה או הצתה מסוימת ומשהו פגע בבניין עצמו.

בנוסף, פוליסה זו עוזרת גם במקרה בו נפגע רכוש משותף של דיירי הבניין. במצב כזה אין סיבה שאחד הדיירים ישלם על הנזק ולכן הפעלה של הביטוח היא טובה. רכוש של בניין יכול לכלול מעליות, חדר כושר, חניות, חדר מדרגות ועוד. רכוש זה נמצא בשימוש רב אצל כל דיירי הבניין ולכן יתכן והוא יכול להיפגש לפעמים, ביטוח זה יתן לכם שקט בנושא כיוון ותדעו כי הוא תקף גם על זה.

 

איך לעשות זאת?

ניתן לעשות ביטוח בסיסי של בניין משותף שכולל את הרכוש של הבניין. כמו כן, ניתן להרחיב אותו לביטוח גם על הדירות שנמצאות בבניין. הדרך לעשות זאת היא פשוטה, יש חברות שונות שמתמחות בכך ומציעות את שירותן בנושא. כדאי לעשות סקר שוק לפני שפונים לחברה מסוימת וכן לעשות השוואה של מחיר לעומת תועלת וכיסוי של הפוליסה בין כל חברה ואצל כל חברה בפני עצמה.

 

בסיכומו של דבר

ביטוח בניין משותף הוא דבר חשוב וניתן לעשות אותו בדרך יחסית פשוטה. יש חברות שונות שמציעות מענה בנושא וכדאי לבדוק מה הכי טובה עבורכם. ביטוח זה יכול להיות בסיסי או מורחב. כך או כך המטרה שהוא יעזור במקרים של נזקים שקורים לבניין עצמו, או לרכוש שנמצא בו כמו ממ"ד. בנוסף, הוא תקף לגבי צד ג' וכן, עובדים שמגיעים לבצע עבודות שונות בבניין עצמו שנותן להם ביטוח גם.

בית

אולי יעניין אותך גם