קרש החיתוך בעולם כיום הוא כבר ממש לא רק לירקות.
אנשים החלו להפריד בין קרשי החיתוך שלהם ומשתמשים בכל אחד מקרשי החיתוך למטרה נפרדת.
בנוסף, אנשים רבים החלו לקנות קרשים מעוצבים כך שיוכלו להגיש על קרש החיתוך את מנת האוכל.
ניתן לעשות זאת הן בבשר והן בגבינות. ומכאן עולה השאלה שמעסיקה אנשים רבים – האם יש הבדל בין קרש חיתוך לגבינות לקרש חיתוך לבשר?
קרש חיתוך לבשר – בוצ'ר
הבוצ'ר הינו קרש חיתוך ייחודי לבשר. השם מגיע מאנגלית שם המילה בוצ'ר משמעותה קצב. הקרש עשוי מעץ, בצדו תעלות לנוזלים, כך שלא ילכלכו את המקום בו חתכתם את הבשר. קרש העץ יכול להיקנות בעבודה יד ויכול להיקנות מחנות תעשייתית. קרש החיתוך מגיע במגוון צורות שונות, ובדרך כלל מעוצב יפה כך שתוכלו גם להגיש את מנת הבשר לארוחה עם קרש זה. תוכלו לקנות קרש זה באתר: https://www.cuttingboard.co.il
קרש חיתוך לגבינות
קרש החיתוך לגבינות צריכים להיות מיועדים לגבינות. זאת משום שהגבינה היא חומר רך יותר אשר דורשת קרש אחר. מאילו חומרים אפשר לקנות קרש חיתוך לגבינה?
עץ – זהו סוג הקרש הנפוץ ביותר. ראשית, העץ הינו ידידותי לסביבה. שנית, אנשים אוהבים להגיש את הגבינות על קרש חיתוך לגבינות מעץ, זאת משום שהוא אסתטי. שלישית, עם ציפוי טוב, הקרש לא יישרט. עם זאת, יש להשקיע בקרש ייעודי. במידה ולא, הקרש יישרט עם הזמן מהסכין החותכת את הגבינה
זכוכית – קרש החיתוך מזכוכית נראה טוב כשמגיעים עליו את הגבינה וקל מאד לניקוי. עם זאת, יש להיזהר שלא יישבר כשחותכים עליו את הגבינה
למה כדאי להפריד בין הקרשים?
כפי שניתן לראות – גם קרש חיתוך הבשר וגם קרש הגבינות עשויים מאותו החומר. לכן עולה השאלה האם צריך להפריד ביניהם?
ראשית, ישנו הבדל גדול בין הגודל שאתם זקוקים לו לצורך הגשת בשר לבין גודל הקרש להגשת הגבינה. בשר תופס הרבה יותר נפח מגבינה וזה דבר שצריך לקחת בחשבון. שנית, אנשים רבים נוהגים להפריד בין סוגי קרשי החיתוך מטעמי כשרות.
שלישית, קרש החיתוך עלול למשוך אליו חיידקים רבים, לכן חשוב לפצל את השימוש בין קרשי החיתוך השונים, זאת כדי לא להשתמש יותר מדי בקרש אחד. למרות שקרש חיתוך מעץ בטוח יותר מקרש חיתוך מפלסטיק (מבחינת משיכת החיידקים), גם קרש החיתוך מעץ אינו נטול סכנות. לכן חשובה מאד ההפרדה בין קרשי החיתוך.
ההמלצה היא להפריד בין הקרשים על מנת שלא תעבירו חיידקים מסוג אוכל אחד לסוג אוכל אחר. כך לא יעלו על הגבינות חיידקים מהבשר ולהפך. המלצה נוספת היא לא לחתוך בשר מבושל על אותו הקרש עליו חתכתם בשר חיי