4  יתרונות במעשנת חשמלית מול מעשנת שפועלת על גז

הבשר האהוב על חובבי הבשר המושבעים, הוא זה המעושן במעשנה. אין תחליף לארומה, למרקם ולטעמים המתקבלים מהעישון האיטי. הבשר סופג לתוכו את העשן החם, ומתגמל בטעם נהדר. המעשנות המקוריות היו מבוססות פיחם. ההתקדמות הטכנולוגית אפשרה מעבר למעשנות גז, וכיום למעשנות חשמליות. מהם היתרונות של המעשנת החשמלית לעומת מעשנת הגז?

 

זמן העישון

מעשנת חשמלית מצטיינת מבין כל חברותיה מבחינת זמן הבישול. פעמים רבות, עישון הבשר נעשה לשם ישיבה עם החברים או אירוע משפחתי והעישון נעשה בזמן אמת – תוך כדי האירוע. במצבים מעין אלו, לזמן העישון חשיבות קריטית. זאת, מאחר שהאורחים מצפים לבשר ולא מעוניינים להמתין לו זמן רב. בנוסף על כך, המארח, או כל אדם אחר האמון על עישון הבשר, מעדיף גם הוא לבלות כמה שפחות זמן ליד המעשנת ולהצטרף לחגיגה עם כל החברים.

עישון בפחמים ידרוש התעסקות יתירה בהדלקת האש, כיבויה והשארת שכבת העשן לצורך העישון. גם מעשנת הפועלת על גז דורשת יותר התעסקות – החימום אורך זמן רב יותר וקשה יותר לשלוט בו. מנגד, עישון במעשנת הפועלת על חשמל לא דורש תפעול רב, הבשר יהיה מוכן במהרה וגם המעשן יוכל להשתתף באירוע ולא יצטרך להישאר ליד המעשנת.

 

אין צורך בבלון גז

עישון במעשנת גז, מחייב חיבור לבלון גז במשך כל העישון. הבלון עלול להתרוקן במהלך העישון, וכדי שהדבר לא יפגע בבשר יש להחזיק בלון נוסף זמין בסמוך למעשנת. מדובר בטרחה לא מעטה, הנחסכת באופן מוחלט בעישון חשמלי, הדורש קרבה לשקע חשמל ותו לא.

 

דיוק

במעשנה חשמלית, קל מאוד לדייק בעישון, הן מבחינת העוצמה והן מבחינת משך הבישול. העישון החשמלי מאפשר להגדיר את הטמפרטורה הרצויה, את עוצמת העשן הרצויה ואת משך העישון המבוקש. במעשנת גז וכמובן שבמעשנת פחמים, הדבר לא מתאפשר, שינוי טמפרטורות ייקח יותר זמן ויש צורך בהפעלה וכיבוי ידניים.

 

תפעול פשוט

עסקי המעשנות אינם פשוטים. לא בכדי, בעבר הם היו שמורים לקרניבורים רציניים המבינים במיוחד בבשר. בעידן המידע המהיר, מכונות כאלו אינן מתאימות לנו. כולנו יכולים לעשות הכל, וברגע. לשם כך, נדרשות מכונות שתפעולם מהיר, פשוט ונוח. כזו היא מעשנת המבוססת על חשמל – אלקטרונית, אינטואיטיבית ופשוטה לשימוש, כך שכל מארח יכול להיות שף מומחה. מעשנת גז דורשת הבנה מעמיקה יותר. היכן לשים את חומרי הבעירה, היכן את גוף החימום וכיצד למסך את העשן. אין צורך להזכיר בכלל את תפעול מעשנת הפחמים. אם כן, יתרון נוסף של מעשנת החשמל הוא התפעול הפשוט שלה השווה לכל נפש.

 

ניקיון

אירוע עישון הבשר לא נגמר עם הגשתו לשולחן. לאחר שכולם אוכלים ונהנים, נדרש לנקות את המעשנת באופן יסודי כדי לשמור על תקינות המעשנת וכן על תנאים תברואתיים נאותים. ניקיון המעשנת החשמלית פשוט לאין ערוך מזה של מעשנות הגז והפחמים.

 

לסיכום

מעשנת חשמלית נוחה לתפעול. זהו יתרונה הגדול, ושאר היתרונות נגזרים מעקרון זה. מכיוון שכך, אם אתם מחפשים מעשנת מקצועית, יעילה ומעולה – המעשנת החשמלית היא הפתרון האולטימטיבי עבורכם.

בשר

אולי יעניין אותך גם