מדיח כלים הינו כלי יעיל ושימושי בבית, שאמור להקל ולשפר את איכות שגרת החיים והאירוח.
מאחר ומכשיר זה אמור להפוך לחלק משגרת התפקוד במטבח, חשוב להכיר 7 כללים חשובים לפני הרכישה.
-
סוג המדיח
ישנם שלושה סוגי מדיחי כלים:
רגיל | אינטגרלי | חצי אינטגרלי | |
אסתטיקה | מדיח ניצב בגימור מלא בדר"כ לבן. | מותקן בארון ייעודי, בעל חיפוי זהה למטבח, פאנל הפיקוד פנימי. | מותקן בארון ייעודי, בעל חיפוי זהה למטבח. פאנל הפיקוד חיצוני. |
עלות | הזול ביותר | היקר ביותר | בטווח המחירים |
נוחות | אין אפשרות לעקוב אחר התקדמות | ||
מידות | מידות סטנדרט:
רוחב: 45 ס"מ או 60 ס"מ גובה: 85 ס"מ עומק: בין 57-60 ס"מ |
ניתן להתאים בצורה מושלמת למקום הייעודי בארון המטבח. |
-
איכות הניקוי והייבוש
מדורגת מ- A עד G באמצעות תו תקן אירופי.
ניקוי
ניקוי איכותי מורכב מטמפרטורת מים גבוהה, מערכת התזה המקיפה את כל המקומות ומערכת סינון. הסטנדרט הינו פילטר אחד לסינון בסיסי. מדיחים בעלי שני פילטרים ויותר, או מדיח מתקדם בעל פילטר המצויד במנגנון ניקוי עצמי, מומלצים יותר.
ייבוש
קיימות מספר שיטות הייבוש:
- חום קיטור- שיטה סטנדרטית שאורכת זמן רב.
- מאוורר המייבש את הכלים במהירות- שיטה מתקדמת יותר.
- שילוב של גוף חימום ומאוורר- שיטה יעילה, מהירה ומונעת היווצרות כתמי ייבוש (כתוצאה מאבנית) על הכלים.
-
תכניות הפעלה
ברוב המדיחים ישנן 3-4 תכניות בסיסיות המתאימות לרוב צרכי הניקיון. ישנם מדיחים יקרים בעלי תכניות נוספות אך פחות רלוונטיות לשימושים ביתיים.
התכניות ההכרחיות במדיח הן הרגילה והאינטנסיבית, וכן התכנית הקצרה והחסכונית מומלצת ביותר.
תכנית רגילה | תכנית אינטנסיבית | |
ייעוד | כלים ברמת לכלוך בסיסית הזקוקים לשטיפה יומיומית | כלים ברמת לכלוך גבוהה |
משך הזמן | כשעה וחצי | שעתיים ויותר |
טמפרטורת המים | 65 מעלות | 70 מעלות |
תכניות נפוצות נוספות במדיח: תכנית עדינה לכלים רגישים, תכנית קדם הדחה ועוד.
-
נוחות השימוש
סלסלות– חשוב לבדוק מהי כמות הכלים שהמדיח יכול להכיל, ואת גמישות הסלסלות, אפשרות השליטה בגובהן והתאמתן לכלים בגדלים השונים. סלסלה קטנה נשלפת לסכו"ם מקלה על סידור הסלסלות הגדולות.
לוח פיקוד– יש להבחין בין דיגיטלי (ללא לחצנים פיזיים), מכני או אלקטרו מכני (חצי דיגיטלי וחצי מכני), ולבחור ברצוי. חשוב לוודא שיש בו נורות חיווי המאותתות על מחסור במלח ובנוזל הברקה.
טיימר- מומלץ לתכנות עתידי של התחלת עבודה של המדיח.
עוצמת הרעש– מידת הרעש שמפיק מדיח כלים נעה בין 45 ל-60 דציבלים(db). מדיח שקט יהיה עם סימון דציבלים של 50 db ומטה.
-
צריכת חשמל ומים
נמדדת באמצעות תווית אנרגיה מדרגת איכות מ-A עד G. החסכוניים הם המומלצים.
צריכת חשמל חסכונית: 1 קילו ואט לשעה.
צריכת מים חסכונית: 18 ליטר להדחה בדגמים בסיסיים. 14 ליטר ואף פחות בדגמים חסכוניים.
מומלץ חיישן לכלוך מיוחד המזהה את כמות הלכלוך ומנתב את המשאבים בצורה חסכונית.
-
בטיחות
יש להקפיד על תווי התקן הבטיחותיים ובעל מנגנונים לנעילה וניתוק השעת הצורך.
-
אחריות
יש לוודא את היקף האחריות. בדר"כ היא בטווח של בין שנה לשלוש. ניתן להרחיב אותה בתשלום, אך חשוב לברר מה כוללת האחריות המורחבת.
קונים?
לאחר הכרות עם הכללים המקיפים את איכות הניקוי והייבוש, תכניות ההפעלה, נוחות השימוש, חיסכון, בטיחות ואחריות המוצר. ניתן לבצע את הרכישה בראש שקט.